Ajuntament de Reus

Qui és Pere Anguera?

Pere Anguera (Reus, 18 de novembre de 1953 - 4 de gener de 2010) va ser historiador, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili des del 1992 i un dels especialistes més prestigiosos a Catalunya i l'Estat espanyol en la història del segle XIX, en particular del carlisme i dels orígens del catalanisme polític.

Erudit, bibliòman, editor i articulista, va ser un gran renovador de la historiografia local i nacional, tal com ho mostra el fet de dirigir la Història General de Reus, de 5 volums, editada per l'Ajuntament de Reus l'any 2003. Pere Anguera deixà una vasta obra entre llibres i articles, que l'han situat al capdavant de la historiografia catalana del segle XX. Entre molts altres càrrecs va ser membre del consell assessor de la revista L'Avenç, on dirigí el suplement "Plecs d'història local", entre el 1997 i el 2000, i va ocupar la presidència del Centre de Lectura del 2001 al 2007. La seva aportació en l'àmbit de la recerca històrica és la seva mirada a la vida quotidiana dels homes i dones de cada moment, que a partir de diversos documents reten el testimoniatge anònim de les causes i conseqüències de les grans gestes.

És gràcies a la seva família, molt especialment a la seva esposa, Mercè Costafreda i Felip, també historiadora, que podem gaudir de la seva biblioteca particular.

 

 


 
977 010 025

[email protected]