Ajuntament de Reus

Punt TICa

Una biblioteca per a tothom

D’acord amb el conveni que es va signar el 8 de febrer de 2012 entre l’Ajuntament de Reus, la Fundació Desenvolupament Comunitari i la Fundació Vodafone, la Biblioteca Central Xavier Amorós compta amb un punt TICa. D’aquesta manera, des de la Biblioteca es dóna un pas endavant en la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat i també a col·lectius amb necessitats especials, com ara la gent gran que té dificultats a llegir lletra petita, posant al seu abast recursos tecnològics perquè tinguin accés lliure i obert a la societat de la informació i del coneixement.

La gestió del projecte des del punt de vista tècnic ha anat a càrrec de la Fundació Desenvolupament Comunitari, que ha assumit també la coordinació dels diferents agents implicats. L’Ajuntament, per la seva banda, gestiona els recursos implementats i acull el projecte en el marc del Pla Transversal de Discapacitat que gestiona l’Àrea de Benestar Social, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut. Finalment, la Fundació Vodafone n’ha assumit la promoció i el finançament.

 

 

 

 

Què hi trobareu?

Trobareu un ordinador amb connexió a Internet i amb eines diverses per afavorir l’accés de les persones amb diversitat funcional. Disposa de:

  • Diversos perifèrics i elements de suport a la motricitat per a persones amb discapacitat física.
  • Línia Braille, lector de pantalla i programari configurador de l’entorn visual per a persones amb discapacitat visual.
  • Programes de suport per a persones amb dificultats d’aprenentatge.977 010 025

[email protected]