logo Ajuntament de Reus

On/Off

Divendres, 28/04/2023 - Biblioteca Central Xavier Amorós

Amb l'arribada del mes de maig comença el programa On/Off a les Biblioteques Municipals de Reus. Amb el bon temps tothom té més ganes de prendre el sol, de canviar de roba, de canviar de ritme...per aquest motiu les Biblioteques Municipals de Reus us oferim una sèrie d'activitats que ens han de servir per poder desconnectar però també per connectar amb temes que ens fan reflexionar, que ens fan descobrir noves temàtiques, i que ens fan venir ganes de llegir.
Connectem amb el comerç just per commemorar el Dia del comerç just el dia 13 de maig, per això us oferim una selecció de llibres per posar l'objectiu en visibilitzar les alternatives que tenim al comerç convencional, com el comerç just i les finances ètiques.
I amb «Biblioteques sense Fronteres» fem un seguit d'activitats per comprometre'ns amb un món més just, tal com va fer Pau Casals...us oferirem un documental sobre la figura de Pau Casals i les Nacions Unides; una sessió dels Astronautes del Curiosity a la Biblioteca Pere Anguera i des de Bolívia ens arriba una exposició fotogràfica de dones bolivianes que han reflexionat sobre la igualtat de gènere i que ens complementa l'exposició "(Re)gènere" sobre la igualtat de gènere en l'àmbit escolar de l'escola Prat de la Riba.
Com cada any en el marc del Festival Trapezi podreu consultar els nostres fons especialitzats en el món del circ.
Amb la Setmana de la Natura (22 de maig-5 de juny) recuperem el pati interior de la Biblioteca Central Xavier Amorós i amb el lema «Restaurem la natura» fem visible la necessitat d'implicar-nos col·lectivament per mantenir el bon funcionament dels ecosistemes i fer front a la pèrdua de biodiversitat i a la crisi climàtica. No deixeu de consultar el fons que us hem preparat per a l'ocasió.
A finals de mes per commemorar el Dia Internacional d'acció per a la salut de les dones hi haurà dues presentacions /clubs de lectura acompanyats de l' exposició «Vulvart» a la Biblioteca Pere Anguera.
Volem destacar també la xerrada del dia 16 de maig sobre «Els drets al final de la vida. Coneixes quins són?» que ens permetrà endinsar-nos en una temàtica a vegades poc coneguda.
I per passar de l'Any Gabriel Ferrater al de Xavier Amorós us oferim la xerrada «Gabriel Ferrater i Xavier Amorós: coincidències i distàncies» i la Ruta Gabriel Ferrater.
I durant tot el mes no deixem de fer l'hora del conte dedicats a la solidaritat, contra el bullying, a la igualtat i a la inclusió social i una sessió a la Plaça Àngels Ollé; així com diverses presentacions de llibres de diferents temàtiques.

Per no perdre's enmig d'una oferta tant rica i variada, la BCXA ha instal·lat uns indicadors que ens orienten on trobar cada secció

Consulteu la programació On/Off per tenir-ne més detalls