Ajuntament de Reus

La literatura, un camí per la pau

Dilluns, 16/10/2023 - Biblioteca Central Xavier Amorós

A les Biblioteques Municipals de Reus podeu trobar una taula amb els llibres que ens parlen sobre el conflicte arabo-israelià que us poden ajudar a entendre que està passant en aquella regió.

Us recomanem la novel·la Apeirògon de Colum McCann. 

En Rami Elhanan i en Bassam Aramin viuen a prop l’un de l’altre però habiten mons completament diferents. En Rami és israelià. En Bassam és palestí. La matrícula del cotxe d’en Rami és groga, la d’en Bassam, verda. En Rami triga un quart d’hora per arribar al West Bank. El mateix viatge, per a en Bassam, dura una hora i mitja. Tots dos homes han perdut la filla. L’Smadar, filla d’en Rami, tenia tretze anys quan va ser assassinada per un terrorista suïcida en plena zona comercial, mentre passejava amb les seves amigues. L’Abir, filla d’en Bassam, en tenia deu el dia que va morir assassinada per una bala d’un policia fronterer davant de l’escola. I, contra tot pronòstic, aquests dos homes es fan amics i decideixen posar el seu dol al servei de la pau.

Apeirògon és una novel·la extraordinària i impactant, narrada en mil i una vinyetes curtes i punyents que sovint agafen volada cinematogràfica, i ressegueix la vida d’en Rami i en Bassam, i la improbable amistat que els uneix, alhora que ens parla de l’experiència de creuar un punt de control a la carretera, de sobreviure a la presó, de les migracions dels ocells i de les marques de les bales, entre moltes altres coses. Una lectura poderosa i reveladora, una història íntima i col·lectiva, al mateix temps, commovedora i plena d’esperança.     L'Altra editorial

 

apeirogon. Colum Mccann. Elkar.eus

977 010 025

[email protected]