logo Ajuntament de Reus

La casa de les absències

Dijous, 18/05/2023 - Biblioteca Central Xavier Amorós

Dia 17 de maig, te lloc l’acte de presentació del poemari que porta com a títol «La casa de les absències». Amb gran èxit de públic, la Helena Martínez Ferreruela ens presenta la seva última creació, a banda de ser docent a la UOC i dirigir el servei de Normalització lingüística de Cambrils, ha estat premiada per la seva trajectòria com a poeta amb els premis de «Vila de Cambrils» i Salvador Estrem i Fa, de Falset, entre d’altres.

«La casa de les absències» compta amb quatre espais ben diferenciats que són: retorn, partida, geografia íntima i falciots. Cada espai representa un viatge intern per les quatre estances de la vida. L’autora ens parla de poesia psicològica, intimista, i es mostra capaç de mostrar el seu propi recorregut vital.

Em quedo amb un parell de frases dites per la pròpia autora: «jo sóc el meu límit» i «l’home i la vanitat mouen el món».

L’acte ha comptat amb la presentació de Eduard López i Aleix Cort, el primer com a membre del col·lectiu Safareig poètic, i el segon fent les funcions d’entrevistador. El públic, molt entregat, ha llegit poesies de l’autora. Finalment hi ha hagut una mica de tertúlia.