logo Ajuntament de Reus

Inici de curs dels clubs de lectura de les Biblioteques Municipals de Reus

Dimarts, 21/09/2021 - Biblioteca Central Xavier Amorós

Les Biblioteques Municipals de Reus comencen els clubs de lectura amb un considerable augment en la seva oferta. Sota el lema “Clubs de lectura: Un segell de distinció” volen animar a llegir a persones amb interessos diversos, diferents edats i procedència.

L’oferta de clubs per aquest curs està diversificada en 4 grups:

  1. Els clubs de lectura per iniciar-se en l’experiència de llegir, que inclou els clubs dels més petits i com a novetat, el club per adults d’àlbum il·lustrat, per les persones que volen aproximar-se a la lectura en català sense tenir un gran domini de la llengua.
  2. Els clubs per aprofundir en la pràctica de la lectura, on trobem les propostes més veteranes (Penya dels signes per a infants de 10 a 12 anys, Clubs de poesia i de narrativa per adults), amb les virtuals iniciades el curs passat i amb noves iniciatives coorganitzades per diverses entitats com són Òmnium Cultural, El Casal de les dones i el Col·lectiu H2O, i el Pla d’accions de Drogues de Reus. Finalment en aquest apartat també hi trobem el club Joves i Mitologia organitzat i conduït per joves.
  3. Els clubs per vincular la lectura amb altres experiències com són el teatre, la música, l’òpera, l’art i la reflexió sobre l’actualitat tenen també un apartat específic
  4. Finalment,  els clubs per experimentar nous formats com l’estrena de “Ficció digital” per a joves on es vincula la lectura amb els videojocs o Astronautes del Curiosity, que demanen una actitud diferent davant la lectura, conjuntament amb espais de lectura col·lectiva com són els Laboratoris de lectura, Vega i Enrola’t amb l’Associació Rol i Jocs

Tots els clubs són gratuïts. Es demana, això sí, el compromis d’assistir a les sessions mensuals, que es fan tenint en compte els aforaments i les mesures de seguretat sanitària.

Per incscriure’s cal accedir a la plataforma inscripcions.reus.cat. La majoria d’activitats s’inicien el mes d’octubre excepte els clubs d’adults que comencen el proper 29 de setembre amb la lectura del llibre de Najat El Hachmi "Dilluns ens estimaran" i amb l’assistència de l’autora.

Altres imatges: