Ajuntament de Reus

Gabriel Ferrater

Referències bibliogràfiques Gabriel Ferrater. Referències bibliogràfiques de Gabriel Ferrater.
Referències bibliogràfiques sobre Gabriel Ferrater.

 

Aquesta bibliografia en línia està dividida en dos grans apartats: d’una banda les referències de Gabriel Ferrater com a autor (autor principal o d’algun altre tipus d’aportació intel·lectual) i de l’altra, les referències sobre Gabriel Ferrater, com a matèria.

Actualment, conté unes 800 referències bibliogràfiques que aniran augmentant progressivament amb aquelles que ja tenim localitzades o amb les noves que es vagin detectant, ja que es tracta d’una eina viva.

En molts casos trobarem un enllaç que ens porta al catàleg ARGUS per localitzar-les dins el fons de les Biblioteques Municipals de Reus o, l’enllaç -quan és possible-, per consultar i descarregar el text. També en moltes de les referències hi ha algun comentari per fer aclariments.

La cerca es pot fer per qualsevol element de la referència bibliogràfica, per l’any d’edició o pel tipus.

Cliqueu per consultar les fonts que s’han utilitzat per bastir la bibliografia:

  • Catàlegs: ATEN (catàleg de les biblioteques públiques de Catalunya); Biblioteca Nacional de Catalunya (BNC); Biblioteca Nacional de España (BNE); CCUC (Catàleg de les Biblioteques Universitàries de Catalunya, que inclou els fons de la Biblioteca del Centre de Lectura). També s’han fet cerques puntuals a altres catàlegs, com ara WordCat o el catàleg de la Library of Congress. Tot i que es podria considerar que els catàlegs catalans són força exhaustius, la consulta del catàleg de la BNE ha donat com a resultat algunes peces que no estaven controlades en altres fonts, com ara una possible traducció de Ferrater de la novel·la Doble engaño de Roy Octavus Cohen (Barcelona: Planeta, 1954) o una partitura de Joan Díaz que afegeix músicaal poema “Kore”.
  • Bases de dades d’articles: Dialnet (articles científics hispànics iniciativa de la Universidad de la Rioja), InDICEs del CSIC, Consejo Superior de Investigaciones Científicas; Portal de publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans; Project Muse: scholarly journals online de la Johns Hopkins University; RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert, gestionada pel CSUC, Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya); Traces:base de dades de llengua i literatura catalanes, gestionada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Hemeroteques: ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues, gestionada per la BNC): Destino, Nous Horitzons, Ressorgiment, Revista de Catalunya, Inquietud Artística. Biblioteca virtual de prensa històrica, del Ministerio de Cultura: La Balsa de la Medusa; Cuadernos de pensamiento político; La Estafeta Literaria; Letra internacional; Litoral; Nueva Estafeta. Hemeroteca de l’Arxiu Municipal de Girona: Avui (1976-2011); Diari de Girona (1988-2019); Presència(1965-2018); El Punt (1978-2011); El Punt Avui (2011-2019); Punt Avui. Comarques gironines(2011-2019); La República (2018-2019). Hemeroteca digital, de la BNE. Hemeroteca de La Vanguardia. Altres revistes digitals o digitalitzades: Ínsula; Núvol; Laye. L’hemeroteca històrica local de la Biblioteca Central Xavier Amorós.
  • Bibliografies diverses, com ara la de Pere Anguera, publicada a la Revista del Centre de Lectura, l’Índex Ferrater de Joan Manuel Pérez Pinya, o la que inclou Núria Perpinyà a Gabriel Ferrater: recepció i contradicció. Per localitzar i acabar d’identificar els articles de Ferrater sobre art, literatura i llengua, han estat imprescindibles els reculls preparats per Joan Ferraté sobre aquestes temàtiques.

El nostre agraïment a Assumpció Estivill Rius.Darreres Publicacions

MARCET I SALO, Pere. "Per conèixer Ferrater". Diari de Barcelona. Llibres, 13 setembre 1988, p. II.

ARTICLE PREMSA
1988

Ressenya de: Gabriel Ferrater, Vers i prosa (València: Tres i Quatre, 1988).


M.P. "Ferrater, Gabriel 'Vers i prosa'. Edicions 3 i 4. Col. L'Estel, 202 pp.: [ressenya]". Punt Diari, 5 agost 1988, p. 37.

ARTICLE PREMSA
1988
Mireu l'enllaç


J.G.M. "Carmen Riera 'conversa' amb la generació dels 50". Avui, 6 març 1988, p. 31.

ARTICLE PREMSA
1988
Mireu l'enllaç

Ressenya de: Carme RieraLa Escuela de Barcelona (Barcelona: Anagrama, 1988).

977 010 025

[email protected]