Ajuntament de Reus

Biblioteca Pere Anguera

L'objectiu de la Biblioteca Pere Anguera és doble:

· Apropar els serveis bibliotecaris a la zona sud de la ciutat i fomentar la lectura i l'accés a la informació com a eines de creixement personal i de transformació social, en estreta col·laboració amb les entitats de la zona.

· Custodiar i difondre la biblioteca particular del Dr. Pere Anguera que va deixar a la ciutat de Reus, en morir prematurament el 4 de gener de 2010. Aquest fons, especialitzat en història contemporània i de gran valor per a la història local, permet apreciar la contribució de Pere Anguera en la recuperació del prestigi i la influència social de la història.

L'edifici

L'edifici és obra de l'arquitecte Joan Tous, que ha sabut combinar les necessitats del programa funcional amb les característiques del territori sense renunciar als principals elements de l'arquitectura contemporània. En destaquem el contrast assolit entre la visió exterior de l'edifici i l'amplitud, lluminositat i calidesa dels espais interiors i, sobretot, el gran finestral de la primera planta des d'on es pot admirar una insòlita visió de la ciutat.

Té una superfície total de 1.500 m2 i una cabuda per a 35.000 documents, 100 títols de diaris i revistes i 180 punts de lectura. Dimensionada com una biblioteca local, rep de la Biblioteca Central Xavier Amorós, suport tècnic i logístic i l'experiència de més d'una dècada de funcionament.
977 010 025

[email protected]